Se alla

Företagssafari för politiker

Söndag 8 oktober 2017

Liberalerna deltog företagssafari som Båstad Turism och Näringsliv arrangerade. Safarin gjorde följande nedslag:

Beslag Design i Båstad – ett familjeföretag som utvecklats från källarföretag på 70-talet till ett företag med 30-talet anställda och som kraftigt expanderar. Delägaren Hans Bergström (broder Björn den andre delägaren) informerade om att företaget nu ska bygga nytt lager och kontor strax intill Båstads nya järnvägsstation. Förhoppningsvis klart i början av 2019. VD Tom Nilsson tror på fortsatt god tillväxt de närmaste åren.

Väderötrafiken – TKV Shipping AB – ägaren Nils Möller hälsade oss välkomna ombord på båten Sund och presenterade företaget som är verksam i Torekov sedan 2015 och har kontrakt med kyrkan gällande väderötrafiken till årsskiftet 2021/2022. Väderötrafiken sker under perioden 1 april till 31 oktober. Dessutom har man Sälsafari, skolresor mm. Nils Möllers förhoppning är att kunna expandera verksamhet och göra Hallands Väsderö ännu mera populärt och om några år komma upp i 50 000 personer som åker med företaget. De utmaningar som företaget bland annat står inför är brist på parkeringsplatser under sommarmånaderna, att avtalet mellan Båstads kommun och TBS löper ut vid årsskiftet 2019/2020. Vad sker efter det?

Bjäre Kraft i Västra Karup – VD Håkan Eriksson berättade att företaget bildades 1972 av ett antal elföreningar här på Bjäre och har allt sedan dess vuxit och har idag en omsättning på 250 miljoner kr. Företaget är idag verksam i kommunerna Båstad, Ängelholm, Åstorp och Klippan. Elnätet står för ca 35%, fiber för ca 55% och vindkraft för 10% av omsättningen. Fiber är den verksamhet som växer snabbast. Nytt kontor och lagerbyggnad kommer nu att uppföras intill järnvägsstationen i Förslöv. En nödvändig flytt för att klara företagets expansion och kompetensförsörjning.

Lindegrens i Sinarp – Ett företag som ligger oerhört vacker i Sinarpsdalen. Delägaren David Lindegren berättade att företaget är inne i en intensiv fas. Har förvärvat Bassholma Slakteri och har nu 9 året runt anställda. Deras butik är öppen året runt och erbjuder fantastiska charkuterivaror från egna djur – rödkullor, får och Linderödsgrisar. David är en natur och djurälskare med entreprenörsanda och med en framtidsvision som smittar av sig. Lindegrens är väl värt ett besök – där händer alltid något nytt.

Det är viktigt för politiken att få möta företagare, se deras företag, förstå deras utmaningar och möjligheter. Vad vore Bjäre utan dessa enastående entreprenörer! Liberalerna i Båstad tackar alla företagare som tog er tid att ge oss en god inblick i era företag och tack Båstad Turism och Näringsliv för ett bra arrangemang.