Se alla

Liberalerna tillåter inte att barnen betalar för Bjärepartiets kortsiktighet

Hela Bjäre - varje dag

Söndag 12 november 2017

Båstads kommun är inne i en intressant utvecklingsfas med goda tillväxtmöjligheter. Allt det vi planerat för under de senaste 20 åren börjar vi nu skörda frukterna av i och med tågtunnelns färdigställande.

Dock står vi inför stora utmaningar som vi måste hantera, såsom att behålla och utveckla vår viktigaste resurs – vår personal, att ge våra barn och ungdomar en god start i livet genom ändamålsenliga förskolor och skolor och att ge alla medborgare möjlighet att kunna påverka sin närmiljö, att känna sig trygga och bli sedda. Vi måste se till att fånga upp och föra en dialog med våra barn och ungdomar för de ligger ofta i framkant när det gäller lösningar på aktuella utmaningar och att vi har barn och ungdomsperspektiv på dagens och morgondagens beslut. Dessutom ge Vård- och Omsorgsenheten rätt förutsättningar för att ge bra vård och omsorg till våra äldre.

För att göra det tydligt vilka prioriteringar som vi Liberaler gör, så utgår vi från Förvaltningens förslag från 20171017 vilken gav ett budgeterat resultat för 2018 om 13,4 mkr.

  • Den största skillnaden mot Bjärepartiets budget är, att vi inte tillåter att våra barn och ungdomar ska vara med och betala för Bjärepartiets kortsiktighet. Vi låter skolpengen ligga kvar på den nivå som den är idag och inte minskar den med 2,6 mkr.
  • Vi tillskjuter också Vård- och Omsorg 4,2 mkr utöver det som Bjärepartiet budgeterar, vilket åtminstone är ett steg i rätt riktning, då Vård och Omsorg måste har upp mot 10 mkr mer pengar för att klara sitt uppdrag.
  • Vi prioriterar dessutom på medbestämmande och demokratisatsningar (byaråden), en slant ska gå till de som bor utanför Båstad och Förslöv och vi ser ju också att pengar behövs till trygghet och brottsförebyggande.

Summa summarum, hamnar Liberalernas budget på samma resultat som Bjärepartiet. För vi vill att på Bjäre (hela Bjäre) och de som valt att bo här, varje dag, ska vara de som får ta del av sina egna pengar.

Mer detaljer om varje prioritering kan du läsa i Liberalernas budget – detaljer.