Se alla

Motion för hållbar handelspolicy för Båstads kommun

Hela Bjäre - varje dag

Torsdag 30 november 2017

Fotograf:Moa Niemeyer

Handeln har en central roll i samhället och stor betydelse för en kommuns attraktivitet. Handeln utgör en av de mest västenliga delarna i serviceutbud för alla som bor och verkar i kommunen genom att tillhandahålla varor, tjänster och upplevelser. Dessutom bidrar i hög grand handeln till den ekonomiska utvecklingen genom en mångfald av arbetstillfällen, entreprenörskap och skatteintäkter.

Handelsverksamheten och miljön kring dessa utgör viktiga element i orten som helhet. Butiker och verksamheter har också en mycket social betydelse då de ofta fungerar som naturliga mötesplatser och kan bidra till upplevelser.

Det finns en utveckling med utarmande av ortskärnorna i hela landet och även i vår kommun. Detta måste alla aktörer inklusive kommunen aktivt medverka till att förhindra och istället skapa en positiv utveckling. Den bärande tanken ska vara en levande, aktiv och konkurrenskraftig ortskärna ska bidra till att stärka varumärket Båstad/Bjäre, att fler människor vill besöka eller flytta till vår kommun.

En handelspolicy tydliggör kommunens viljeinriktning och mål för handeln i kommunen. Den ska öka förutsägbarheten för investerare och samtidigt fungera vägledande för kommunen i dess olika roller. Handelspolicyns syfte ska vara att verka för en fungerande och bred handel i hela kommunen.

Med denna motion vill vi att:

KOMMUNEN TAR FRAM EN HANDELSPOLICY

Båstad december 2017

Thomas Andersson          Johan Swanstein Olsson             Ebba Krumlinde               Anne Kjellberg
Liberalerna                     Moderaterna                            Centern                         Socialdemokraterna