Se alla

Varför Liberal?

Torsdag 16 november 2017

Anledningarna till att vi väljer att ansluta oss till ett parti kan vara både flera och olika. Här delar Liberalerna i Båstads gruppledare, Thomas Andersson, med sig av varför han blev just Liberal.

Thomas Andersson

 

 

 

 

 

 

 

Det som formade min liberala syn var de orättvisor jag upplevde fanns i samhället då jag växte upp. För mig var det viktigt att se människan som unik och oavsett bakgrund och begåvning få möjlighet att utvecklas. Skolan var då inte till för alla och det påverkade mig starkt eftersom jag ville att alla skulle få lika förutsättningar och rätt till kunskap och skola och dessutom ekonomisk och social trygghet.

Den person som jag såg upp till, utanför familjekretsen, när jag var barn och ung var min rektor i folkskolan, Henry Wester. Han engagerade sig för oss unga och kom med nya tankar och så småningom förstod jag att han var politiker, folkpartist. Det gjorde att jag tidigt fick upp ögonen för det liberala budskapet. Han fick mig att bli föreningsmänniska och känna glädje över att göra något gemensamt till gagn för många.

Så för mig personligen är föreningslivet i vår kommun en oerhörd resurs och den har gett mig mycket glädje. Grevie GIK gav mig en fantastisk uppväxt och fostran. Tennisklubben i Båstad blev sen mitt andrum under många år trots begränsade framgångar på tennisbanan. Föreningslivet skapar engagemang hos många, en meningsfull fritid för barn, ungdomar och vuxna och de skapar ett friskt liv för väldigt många – motion och möten ger både fysisk och psykisk hälsa.

Att ge varje människa möjlighet att förverkliga sina drömmar och att ge medborgarna valfrihet och att det ska löna sig att arbeta och att driva företag och skapa tillväxt är något som mognat fram under mitt yrkesverksamma liv. Det är företagsamheten och jobb som finansierar vår gemensamma välfärd – skola, vård och omsorg. Och samtidigt måste vi se till att stödja och hjälpa de utsatta och de som inte fått en god start i livet och som behöver samhällets hjälp