Se alla

Liberalerna trycker på om cykelvägar

Hela Bjäre - varje dag

Torsdag 5 oktober 2017

Under kommunstyrelsens möte den 4 oktober diskuterades (bl.a.)  Region Skånes förslag (som är ute på remiss) cykelvägar på Bjäre. För Liberalerna så kändes skrivningen om cykelvägarna i och kring Västra Karup för mjuka. Det är viktigt att vi får till stånd dessa cykelvägar under nästa mandatperiod. Därför yrkade Liberalerna att skrivningen ska vara: ”Båstads kommun anser att objekten kring Västra Karup, dels Grevie – Västra Karup och dels Glimminge – Västra Karup tidigareläggs, dock senast perioden (2020-2022). Dessa cykelvägar är strategiskt viktiga för arbetspendlingen och för att Båstads kommun och regionen kan utvecklas som cykeldestinationsort/region.”

I samband med cykelvägsplanen så väckte Liberalerna ett nytt ärende där kommunen tar upp cykelvägen mellan Östra Karups kyrka och Hasslövs idrottsplats. Liberalerna yrkade: Förvaltningen får i uppdrag att tillsammans med Laholms kommun ta fram en handlingsplan i syfte att kunna genomföra cykelväg mellan Östra Karups kyrka och Hasslövs Idrottsplats under nästa mandatperiod (2018-2021).

För att ta del av alla liberala kommentarer från kommunstyrelsensmöte den 4 oktober vänligen läs Liberal kommentar till KS 4 okt