Se alla

Motion om hur den nya VA-taxan slår snett mot föreningar

Fredag 29 september 2017

Idag 29 september skickade Liberalerna in följande motion till Båstad kommun: 

Nya VA-taxan slår hårt mot ekonomin för föreningar med egna lokaler och arenor

Ny konstruktion av VA-taxan infördes i Båstads kommun från 2015-07-01. En stor förändring var att vattenmätare infördes för lokaler som drevs av företag och föreningar.

Liberalerna väckte ett ärende i maj 2015 där förvaltningen fick i uppdrag att belysa konsekvenserna för kommunens föreningsliv och ta fram förslag på ev. åtgärder, eftersom det var uppenbart att den nya taxan skulle få negativa ekonomiska konsekvenser för föreningslivet.

Nu har två år gått med den nya VA-taxekonstruktionen och de föreningar som äger sina egna lokaler och anläggningar har nu sett konsekvenserna av den nya VA-taxan. Tyvärr visar det sig att VA-taxan blir mångdubbelt högre för många föreningar vilket är mycket olyckligt.

Liberalerna vill med denna motion att:

  • Dels en redovisning tas fram som visar på vad kostnaden för Vatten och Avlopp, för föreningar som äger sina egna anläggningar, var före och efter införandet av ny VA-taxekonstruktion.
  • Dels ett förslag till hur kommunen kan justera stödet till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i syfte att mildra de ekonomiska konsekvenserna av VA-taxan.

 Båstad den 29 september 2017

LIBERALERNA I BÅSTAD

 

Thomas Andersson                     Sven-Olof Bengtsson                       Mats Lundberg